sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Opetusministeri Jukka Gustaffson putoaa

Jukka Gustaffson siirrettiin toisiin tehtäviin - tai sanokaamme asia näin: hän VAPAUTUI tehtävänsä taakasta Suomen tasavallan opetusministerinä. Se jos jokin oli oikein ja kohtuullista. Muusta vaietakseni haluan muistuttaa tässä siitä, että Gustafsson KIELTÄYTYI antamasta enää valtionapua Suomen humanistiliitolle! Tästä tämä (omasta mielesstään) kunnian mies numero yksi odotti saavansa kiitosta Kataisen hallitukselta in corpore tai edes teknohuuman ja uudistusvimman riivaamilta puoluetovereiltaan (ja on mahdollisesti saanutkin ylenmäärin  siunaavia taputuksia). Konsulttien ylin ystävä voi odottaa saavansa jatkossakin osakseen kaikkea hyvää ja kaunista. Yhteinen sosiaalidemokraattinen ja konsulttihenkinen rahvas osaa arvostaa yhtä tietämätöntä Gustaffsonia, joka äkkiseltään näyttää kunnon mieheltä ajamaan oikeita asioita ja tyrmäämään väärät. - Mukavahan se on, että sosiaalidemokraattien joukossa tavataan jokunen harva humanismin, ihmisen ystävä, joka tosin on samalla ja pahaenteisesti rahastavan konsultin ylin ystävä. Näitä konsultinpalvojia riittää pilvin pimein valittaviksi seuraaviin hallituksiin. Konsulttidemokratia toteutuu maassa kiitettävästi; konsultille antamansa palkkiot on esimerkiksi yliopisto julistanut salaisiksi. Hallintoalamaisissa kuuluu olevan ikävää taipumusta kateuden syntiin. Hallintoalamaisilla tarkoitan tässä yliopiston ja jokaisen muun yhteisön intellektuelleja, joilta poliitikot ja konsultit ovat riistäneet tahdon. Onneksi olkoon! Ynnykät ovat ja niiden tuleekin olla tottelevaista väkeä: "tahtotila" vastaa yksi yhteen poliitikon ja konsultin tahtotilaa. Jukka Gustaffson putoaa vain opetusministerinä, ei poliitikkona.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jos nyt unohdetaan valtionapuasia, voinee surutta väittää, että yhteiskuntatieteiden maisterilla on suvereeni oikeus auttaa humanisteja tai olla mieluummin auttamatta. Gustafsson oli sentään opetusministeri demokraattisessa järjestelmässä.

Unknown kirjoitti...

Jukka Gustafsson on/oli vain sätkynukke ja aisankannattaja kasvottomassa järjestelmässämme. Eihän täällä kukaan voi toimia niin kuin pitäisi, kätemme ovat sidotut kunnon nailonsiimalla. Jos revit ja rimpuilet, nirhaat nahkasi ja sielusi verelle. Alistua ei saa, siis on vähintään laitettava kampoihin. Siitä taas joutuu epäsuosioon, koskapa tiedetäään, että vastarannankiisket ovat oikeassa, ja heitä on syytä pelätä ja otaksua, että heidän järjenvalonsa on vähintäinkin epäilyttävä. Näin ollen jokainen, joka uskaltaa epäillä sitä mitä eniten tulee epäillä ja vääräksi osoittaa, joutuu itse epäilyksen alaiseksi. Suita yritetään tukkia, kynät kadotetaan, kirjoituksia ei julkaista, roviot vain puuttuvat. Muutenhan meno on aivan samaa kuin aikojen alustakin saakka. Tämä tieto tavallaan helpottaa, on siis olemassa VERTAISRYHMÄÄ, josta tosin osasta ei ole enää mitään jäljellä. Vastarintaliike oikeudenmukaisuuden, tiedon, taidon ja humanismin puolesta eläköön ja elpyköön uuteen voimaan!

Unknown kirjoitti...

Olen, Laina, samaa mieltä. Alan nyt itse kutsua konsultteja NEUVOSHERROIKSI riippumatta siitä, ovatko nämä poikia vai tyttöjä, naisia vai miehiä. Miksi tässä kinkerisairaanhoitajien maassa käytetään latinalaisperäistä sanaa KONSULTTI (ja SENIORI jne)? Seniori Jukka Gustafsson (s. 1947) on tietysti yksi näitä NEUVOSHERROJEN marionetteja, joista ei ole katkaisemaan nailonsiimaa vaan päinvastoin maksamaan NEUVOSHERROILLE entistä enemmän rahaa ja rahan vastikkeena kaikkea muuta kivaa.

Unknown kirjoitti...

Tietääkseni kukaan ei ole tässä maassa tai muualla kysynyt, miksi säästöjä EI ETSITÄ poliitikkojen konsultille eli siis neuvosherralle maksamista astronomisen korkeista summista - satoja tuhansia euroja päivän "työstä"?

Unknown kirjoitti...

Säästöjä ei voida etsiä neuvosherrojen palkkioista, sillä neuvosherrat itse istuvat palkkioittensa päällä. Sekä myös luonnollisesti määrittelevät ne. Ei siitä kasasta saa kukaan ottaa, näpeille tulee ja lujaa. Neuvosherroilla on oma loosinsa, jossa he neuvottelevat, miten veronmaksajien rahat viedään. Tai valtion - se ja sama. Demoneittenkin kanssa voi vielä neuvotella - neuvosherran kanssa ei. Kannattaa pitää silmällä nykyisten kansanedustajien "avustajia". He ohjaavat jo hyvään tahtiin avustamiaan "edustajia". He ovat pystyneet vahvistamaan muutamassa vuodessa asemansa ei-eksisteeraavista täyttä kuukausipalkkaa nostaviksi broilereiksi, ja tulevat ohittamaan helposti seuraavissa vaaleissa nyt istuvia edustajia. Siitä laumasta tulee nousemaan monta SUPERNEUVOSHERRAA, ja Gustafssonin kaltaiset pehmot jäävät jalkoihin tuosta noin vaan. Muistamme kai ajan, jolloin piskuisella Suomella oli 200 kansanedustajaa. No, konsultit saivat parlamentin uskomaan, että he tarvitsevat sihteereitä ynnä muita puheittenkirjoittajia ja lakeijoita. Ensin avustajat työskentelivät puolipäiväisesti ja opiskelivat yleensä KAUPPAKORKEAKOULUISSA tai VALTIOTIETEELLISISSÄ TIEDEKUNNISSA, omaksuivat roolinsa nopeasti ja näkivät siinä läpi mentävän reiän. Tänään meillä on siis KÄYTÄNNÖSSÄ 400 edustajaa, jotka saavat kaikki suunnilleen samaa palkkaa ja Suomi on edelleen yhtä pieni. Näin ei olisi koskaan päässyt käymään, ellei NEUVOSHERROJEN kaukoputkinäkö olisi jo silloin nähnyt pisimmälle, mitä tulee poliitikkoihin ja yritys- ja oppilaitosjohtoihin kirkkoa unohtamatta. Parlamenttimme ydinajatus EI ole hoitaa maamme asioita vaan hinata valtansa ulottumaan kaikkialle omaa etuaan tavoitellen. Humanismin on vaikea pysyä hengissä tällaisessa kurimuksessa. Silti kehotan jokaista elävää humanistia jatkamaan kamppailua konsulttivaltaa vastaan viimeiseen hengenvetoon. Olkaamme ainoat, jotka eivät käännä takkiaan rahaa nähdessään. Vaikka kelpaisi se sisäfile joskus meillekin...

Unknown kirjoitti...

Kiitos, Leena. Kun tietämättömyys ja pehmous löytävät itsensä samassa persoonassa (oik. persoonattomuudessa), tulos on surkea.